Over ons

Geschiedenis en heden

Franken Uitvaartzorg

Franken uitvaartzorg is een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van uitvaarten.
Met een overname in het achterhoofd zijn we in april 2020 begonnen aan een nieuwe start voor het bedrijf.
Met een sterke reputatie in de uitvaartsector, staan wij bekend om onze professionele en persoonlijke aanpak bij het begeleiden van families tijdens moeilijke tijden.

Sinds 2020 werken wij onder de naam Franken Uitvaartzorg en hebben sindsdien een uitstekende staat van dienst opgebouwd in het organiseren en coördineren van uitvaarten.

Wij begrijpen dat elk afscheid uniek is en hechten daarom veel waarde aan het luisteren naar de wensen en behoeften van de nabestaanden.
We streven ernaar om een gepersonaliseerde uitvaart te creëren die recht doet aan het leven van de overledene.

Ons team van Franken Uitvaartzorg bestaat uit ervaren en empathische professionals die een brede kennis hebben van de uitvaartsector.
We begeleiden de families stap per stap doorheen het nemen van belangrijke beslissingen en zorgen ervoor dat alle details zorgvuldig worden afgehandeld.

Wij streven naar een hoge kwaliteit en dienstverlening en zorgen ervoor dat elke uitvaart professioneel en respectvol wordt uitgevoerd.
Wij hebben een goed netwerk van betrouwbare leveranciers, waardoor we in staat zijn om aan verschillende specifieke wensen te voldoen.
Wij bij Franken Uitvaartzorg houden rekening met de diverse culturele en religieuze achtergronden van families, en bieden ze de juiste ondersteuning en begeleiding op maat.

Naast het verzorgen van de uitvaarten, zetten wij ons ook in voor nazorg.
Wij begrijpen dat het rouwproces niet stopt na de uitvaart en bieden ondersteuning aan de nabestaanden om hen te helpen bij het verwerken van het verlies.

Wij staan erom bekend om onze betrouwbaarheid, integriteit en respectvolle benadering van elk afscheid.
Met onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten, hebben wij een gewaardeerde positie verworven binnen de uitvaartbranche.

Daan Franken en het team van Franken Uitvaartzorg.


Daan begon zijn carrière in de uitvaartsector op 20 oktober 2014 met een leercontract bij een begrafenisonderneming in Limburg tot 30 juni 2017.

Na 3 jaar wilde hij verder geraken dan dezelfde tegel die hem werd aangeboden in deze onderneming, het werd tijd om te gaan solliciteren bij een andere onderneming.

Na zijn eerste sollicitatie (en een goed woordje van zijn docent bij de opleiding begrafenisondernemer) mocht hij onmiddellijk beginnen in deze onderneming in juli 2017.

Hier was hij werkzaam tot 21 februari 2020, totdat een grote keten het bedrijf waar hij werkte ging overnemen.

Toen Daan dit te horen kreeg heeft hij geen moment getwijfeld, in grote ondernemingen gaat het niet om mensen en hier zag Daan verder geen toekomst in...

Daan zijn visie "Het gaat hier om mensen en deze mensen, moeten in een familiale sfeer begeleid worden"

Na 2 maanden meegedraaid te hebben in de onderneming heeft Daan op 24 april 2020 midden in de woelige Coronaperiode de begrafenisonderneming overgenomen.


Laat ik mijzelf even voorstellen:

"Ik ben Daan Franken, ik ben afkomstig uit Gruitrode en woon in Peer.

Door de jaren ervaring heb ik veel geleerd, wat voor de nabestaanden belangrijk is.

Onze onderneming staat voor een persoonlijke aanpak, in een familiale sfeer.

Samen met mijn team, gaan wij ons uiterste best doen om elke familie te behandelen alsof het onze eigen familie is, met alle respect en sereniteit!"

Ons doel: 'Iedere dag opnieuw u een mooi afscheid te kunnen geven van uw geliefde'.

Sinds September 2023 is Daan ook docent uitvaartassistent aan SyntraPXL